Vastuullisuus

Kokonaisvaltainen vastuu 

Vastuullisuus on meille kaiken toimintamme ydin, johon kaikki tekemisemme perustuu. Vasta sitten tulee kaikki muu.

Koko Patinuuden palvelukokonaisuus perustuu vastuullisuuteen. Innostumme hyvien asioiden puolesta ja toimimme niiden puolesta.

Meille erityisen tärkeää on: 

  • Ympäristöä säästäen valmistetut materiaalit
  • Naisten ja lasten aseman sekä koulutusmahdollisuuksien edistäminen
  • Sosiaalinen hyvinvointi
  • Elämiseen riittävä palkka
  • Kestävä elämäntapa 

Miten takaamme tämän kaiken sinulle?

Myymällä vaatteita ainoastaan World Fair Trade Organisation -jäsenyrityksiltä, joihin esimerkiksi People Tree kuuluu. Vaatteiden tuotekorteilta löydät tuotteen valmistaneen tehtaan tiedot. Kaikki tehtaat ovat Reilun kaupan yrityksiä, joissa toteutuu eettisyyskysymykset alusta lopputuotteeseen asti. Reilun kaupan luomupuuvilla voidaan jäljittää pellolle saakka.

Materiaaleissa tarjoamme vain ympäristöystävällisiä tuotteita, joiden vaikutus ihmisiin ja luontoon on mahdollisimman vähäinen.

Ekologisilla Vintage Paint -maaleilla kannustamme käyttämään kalusteitasi pidempään ja pitämään niistä huolta ja ehkä antamaan uuden elämän jo hylätylle huonekalulle. Näin säästämme luonnonvaroja.

Haluamme, että hankit tuotteita vain tarpeeseen. Kannustamme hoitamaan vaatteita ja kalusteita huolella, jotta ne kestävät pitkään käytössäsi.

Annamme käytetyistä ja hyväkuntoisista People Treen vaatteista lahjakortin kauppaamme ja myymme näitä vaatteita sitten verkkokaupassamme. Kannustamme näin myös asiakkaita kierrättämään huolella pidetyt vaatteet uudelle omistajalle, joka todennäköisesti käyttää vaatetta vielä pitkään. Second Hand valikoima on tällä hetkellä vielä melko suppea, mutta käytettyjen vaatteiden tarjoamista pyrimme laajentamaan. 

Kannustamme kaiken kaikkiaan kestävään elämäntapaan, jolloin voimaannutat kehittyvien maiden naisia samalla, kun suojelet ympäristöämme. Voit myös hyvillä mielin pukeutua tarvitsemiisi vaatteisiin, tietäen vaatteidesi vaikutuksen ja merkityksen yksittäisille ihmisille ja laajemmassa kuvassa koko maailmalle. Maaleilla voit luoda ympärillesi kauneutta luonnollisesti tietäen maalien vähäisen ympäristövaikutuksen ja niiden turvallisuuden sinulle ja läheisillesi. Olet vaikuttaja ja muutoksen tekijä!

 

World Fair Trade Organisation 

World Fair Trade Organisation on Reilun kaupan yritysten kattojärjestö, jonka jäsenyyden saaneet yritykset noudattavat kaikessa liiketoiminnassaan Reilun kaupan kymmentä periaatetta. Organisaatio on perustettu reilun kaupan pienyrittäjien toimesta ja heidän tarpeidensa pohjalta, ja se toimii edelleen näiden tarpeiden ja arvojen mukaisesti. Taustalla ei ole massiivista organisaatiokoneistoa. 

Vain jäsenyritykset saavat käyttää WFTO-merkkiä. Merkki on tae siitä, että yritys todistettavasti toimii reilun kaupan kymmenen periaatteen mukaisesti.  

Tuotteille voidaan myöntää myös tutumpi Reilun kaupan merkki. Sertifikaatti myönnetään tuotteelle, jos tuotteessa on käytetty vain Reilun kaupan periaatteiden mukaisesti valmistettuja raaka-aineita.  

 

People Tree, vaatteiden valmistuttaja 

 

 

People Tree on WFTO-jäsenyritys ja sen kaikki tuotteet valmistetaan Reilun kaupan pienyrityksissä ja tehtaissa. Täällä löydät lisätietoja yrityksistä ja tehtaista. Yrityksestä on hioutunut hitaan muodin edelläkävijä. People Treen tuotteet kestävät aikaa ja käyttöä ja esimerkiksi mallisto vaihtuu vain kahdesti vuodessa. Mallistosta löytyy myös tuotteita, jotka ovat jatkuvasti myynnissä. 

Suurin osa People Treen vaatteista ja materiaaleista valmistetaan valvotusti Reilun kaupan periaatteiden mukaisesti kehittyvissä maissa kuten Intiassa, Bangladeshissa ja Nepalissa. Farkut valmistetaan Turkissa, ja luomupellavaneuloksesta ja luomumerinovillasta valmistettuja tuotteita People Tree teettää myös Italiassa. 

 

Vintage Paint, kalkkimaalien valmistaja

 

 

Vintage Paint –maalien avulla voit nauttia hitaasta elämäntavasta myös sisustuksessasi. Vintage Paint -kalkkimaalit on valmistettu ekologisesti ympäristöä ajatellen. Voit luoda kotiisi patinoitunutta tunnelmaa ja samalla uudistaa vanhoja huonekalujasi ja säästää luonnonvaroja.  

Maalien historia ulottuu alun perin 1300-luvun Italiaan. Vintage Paint on päivitetty versio alkuperäisistä vanhoista liitumaaleista. Vintage Paint on puhdas, luonnollinen, vesiohenteinen ja ympäristöystävällinen maali, ja se on kehitetty erityisesti luomaan aito mattapintainen ja kalkkimainen pinta, joka oli ennen vanhaan tavallista huonekaluissa.  

Vintage Paint -maalit koostuvat vedestä, liituaineesta, sideaineesta ja väripigmenteistä. Kalkkimaalit eivät sisällä muovia tai myrkyllisiä lisäaineita ja maalit on hyväksytty myös lasten kalusteiden ja lelujen maalaukseen. Vintage Paint -kalkkimaalit saivat EU-ympäristömerkin harvoina maaleina Euroopassa, ja se takaa niiden ympäristöystävällisyyden ja turvallisuuden myös valmistajille ja käyttäjille. Maalit valmistetaan Euroopan laisäädännön mukaisesti eettisesti Hollannissa Vintage Paintin tehtaalla. 

 

Kuljetukset ja pakkaukset

Suosimme ympäristöystävällisiä pakkausmateriaaleja, paperisia pakkausteippejä ja kierrätettyjä materiaaleja. Kaikki pakkauksemme voit kierrättää kartonki-, pahvi- tai metallikeräykseen. Pakkauksissa vältetään muovin käyttöä. 

Kierrätä tyhjät maalipurkit metallinkeräykseen. Maali on vesiliukoista, joten haitallisia tärpättejä tai muita liottimia ei tarvita. 

Sekä vaatteet että maalit toimitetaan meille noin kahdesti vuodessa. Maalit tulevat Hollannista ja vaatteet ensin Euroopan keskusvarastoon, josta ne jatkavat meille tilaustemme mukaisesti.

Käytämme kuljetuksiin pääasiassa Postia, jonka sivuilta voit lukea mitä he ovat tehneet ympäristöystävällisten kuljetusten eteen. Viemme itse paketit lähipostiin.  

Huomioimme toiminnassamme sekä taloudelliset että sosiaaliset vaikutukset ja otamme huomioon myös ympäristön kaikessa tekemisessämme.

Otamme vastuun jokaisella osa-alueella, jotta voimme todeta olevamme aidosti vastuullinen yritys. 

🌿