Vastuullisuus

Kokonaisvaltainen vastuu 

Vastuullisuus on meille kaiken toimintamme ydin, johon kaikki tekemisemme perustuu. Vasta sitten tulee kaikki muu.

Koko Patinuuden palvelukokonaisuus perustuu vastuullisuuteen. Innostumme hyvien asioiden puolesta ja toimimme niiden puolesta.

Meille erityisen tärkeää on: 

  • Ympäristöä säästäen valmistetut materiaalit
  • Naisten ja lasten aseman sekä koulutusmahdollisuuksien edistäminen
  • Sosiaalinen hyvinvointi
  • Elämiseen riittävä palkka
  • Kestävä elämäntapa 

Miten takaamme tämän kaiken sinulle?

Myymällä vain vastuullisesti tuotettuja vaatteita. Valikoimme yhteistyökummpanimme huolella, jotta voimme kertoa sinulle missä vaatteet on valmistettu ja mistä materiaalit tulevat.

Tällä hetkellä valikoimaamme kuuluvat People Treen vaatteet, joka kuuluu World Fair Trade Organisation -jäsenyrityksiin, jotka noudattavat Reilun kaupan periaatteita kaikessa liiketoiminnassaan. Heidän kauttaa tulevat vaatteet on kaikki valmistettu Reilun kaupan yrityksissä, joissa toteutuu eettisyyskysymykset alusta lopputuotteeseen asti. Lisäksi Reilun kaupan luomupuuvilla voidaan jäljittää pellolle saakka. 

Lisäksi valikoimaamme kuuluu myös nykyisin pellavavaatteita liettualaiselta Epic Linen yritykseltä. He ovat keskittyneet ekologiseen ja kestävään pellavamateriaaliin. Heidän pellava tulee euroopasta, jossa pellavaa on viljelty vuosisatoja. Kankaat tulevat paikallisilta vanhoilta yhteistyökumppaneilta. Epic Linen on perheyritys, jossa työskentelee pääasiassa vain naisia. He jakavat kanssamme samat arvot luonnonmateriaaleista, vaatteen pitkäikäisyydestä ja hitaasta elämän tavasta.

Vaatteiden tuotekorteilta löydät tuotteen valmistaneen tehtaan tiedot.

Materiaaleissa tarjoamme vain ympäristöystävällisiä tuotteita, joiden vaikutus ihmisiin ja luontoon on mahdollisimman vähäinen.

Haluamme, että hankit tuotteita vain tarpeeseen. Kannustamme hoitamaan vaatteita huolella, jotta ne kestävät pitkään käytössäsi.

Annamme käytetyistä ja hyväkuntoisista People Treen vaatteista lahjakortin kauppaamme ja myymme näitä vaatteita sitten verkkokaupassamme. Kannustamme näin myös asiakkaita kierrättämään huolella pidetyt vaatteet uudelle omistajalle, joka todennäköisesti käyttää vaatetta vielä pitkään. Second Hand valikoima on tällä hetkellä vielä melko suppea, mutta käytettyjen vaatteiden tarjoamista pyrimme laajentamaan. 

Kannustamme kaiken kaikkiaan kestävään elämäntapaan samalla, kun suojelet ympäristöämme. Voit myös hyvillä mielin pukeutua tarvitsemiisi vaatteisiin, tietäen vaatteidesi vaikutuksen ja merkityksen yksittäisille ihmisille ja laajemmassa kuvassa koko maailmalle. 

World Fair Trade Organisation 

World Fair Trade Organisation on Reilun kaupan yritysten kattojärjestö, jonka jäsenyyden saaneet yritykset noudattavat kaikessa liiketoiminnassaan Reilun kaupan kymmentä periaatetta. Organisaatio on perustettu reilun kaupan pienyrittäjien toimesta ja heidän tarpeidensa pohjalta, ja se toimii edelleen näiden tarpeiden ja arvojen mukaisesti. Taustalla ei ole massiivista organisaatiokoneistoa. 

Vain jäsenyritykset saavat käyttää WFTO-merkkiä. Merkki on tae siitä, että yritys todistettavasti toimii reilun kaupan kymmenen periaatteen mukaisesti.  

Tuotteille voidaan myöntää myös tutumpi Reilun kaupan merkki. Sertifikaatti myönnetään tuotteelle, jos tuotteessa on käytetty vain Reilun kaupan periaatteiden mukaisesti valmistettuja raaka-aineita.  

 

People Tree

 

 

People Tree on WFTO-jäsenyritys ja sen kaikki tuotteet valmistetaan Reilun kaupan pienyrityksissä ja tehtaissa. Täällä löydät lisätietoja yrityksistä ja tehtaista. Yrityksestä on hioutunut hitaan muodin edelläkävijä. People Treen tuotteet kestävät aikaa ja käyttöä ja esimerkiksi mallisto vaihtuu vain kahdesti vuodessa. Mallistosta löytyy myös tuotteita, jotka ovat jatkuvasti myynnissä. 

Suurin osa People Treen vaatteista ja materiaaleista valmistetaan valvotusti Reilun kaupan periaatteiden mukaisesti kehittyvissä maissa kuten Intiassa, Bangladeshissa ja Nepalissa. Farkut valmistetaan myös eettisesti ja ekologisesti Turkissa, ja luomupellavaneuloksesta ja luomumerinovillasta valmistettuja tuotteita People Tree teettää myös Italiassa. 

Epic Linen

Epic Linen on vastuullinen liettualainen perheyritys Klapeidassa, joka on perustettu jo vuonna 1925. Nyt pitkiä perinteitä jatkavat Ieva ja hänen miehensä Mindauga. Alusta saakka Epic Linen on keskittynyt pellavatuotteisiin. He kertovat avoimesti, että heidän pellavansa tulee euroopasta ja kankaat lähialueiden valmistajilta Liettuasta. He uskovat että, kun vaatteen tekijä laittaa kaiken lämpönsä ja rakkautensa pellavavaatteeseen, vaatteen käyttäjä voi tuntea tämän onnellisuuden. Epic Linenin työtekijät koostuvat pääosin naisista.

Epic Linen puhuu intohimoisesti pellavamateriaalin puolesta. Pellava onkin hyvin vastuullinen materiaali, sillä se ei tarvitse paljon vettä, on luonnonmateriaali, joka maatuu, pellavan viljely ei rasita maaperää niin paljon kuin muiden materiaalien kasvatus ja pellava materiaalina on hyvin kestävää, jolloin vaate säilyy sinulla hyvänä pitkään.

Kuljetukset ja pakkaukset

Suosimme ympäristöystävällisiä pakkausmateriaaleja, paperisia pakkausteippejä ja kierrätettyjä materiaaleja. Kaikki pakkauksemme voit kierrättää. Pakkauksissa vältetään muovin käyttöä. 

People Treen vaatteet toimitetaan meille noin kahdesti vuodessa. Heidän vaatteet tulevat ensin Euroopan keskusvarastoon, josta ne jatkavat meille tilaustemme mukaisesti. Epic Lineniltä tilaamme vaatteita tarpeen ja kysynnän mukaan.

Käytämme kuljetuksiin pääasiassa Postia, jonka sivuilta voit lukea mitä he ovat tehneet ympäristöystävällisten kuljetusten eteen. Viemme itse paketit lähipostiin.  

Huomioimme toiminnassamme sekä taloudelliset että sosiaaliset vaikutukset ja otamme huomioon myös ympäristön kaikessa tekemisessämme.

Otamme vastuun jokaisella osa-alueella, jotta voimme todeta olevamme aidosti vastuullinen yritys. 

🌿