Vastuullisuus

Eettinen tuote voi olla lahja ihmiseltä ihmiselle – ihmisarvoista työtä valmistajalle, laadukkaasta luonnonmateriaalista ja taidolla tehty tuote sen käyttäjälle.

Ekologiset, luonnonmukaiset ja puhtaat materiaalit ovat työmme kulmakiviä. Kehitämme tuotteita, joiden halutaan kestävän - ovat arvokkaita ja niistä pidetään huolta.

Koko Patinuuden palvelukokonaisuus perustuu vastuullisuuteen. Innostumme ja toimimme niiden puolesta.

Patinuus haluaa edistää ja pitää tärkeänä: 

  • Ympäristöä säästäen valmistetut materiaalit
  • Naisten koulutusmahdollisuuksien ja omaehtoisen toimeentulon edistäminen
  • Sosiaalinen hyvinvointi
  • Elämiseen riittävä palkkio työstä
  • Patinuus on arvo. Tuomme aika-ajoin myyntiin myös käytettyjä, laadukkaista materiaaleista ja reilun kaupan periaattein valmistettuja kappaleita, koska niiden arvo säilyy.

Miten takaamme tämän kaiken sinulle?

 Valikoimme yhteistyökummpanimme niin, että voimme kertoa sinulle missä vaatteet on valmistettu ja mitä materiaaleja on käytetty.

Tällä hetkellä valikoimaamme kuuluvat World Fair Trade Organisation -jäsenyrityksten vaatteet, joiden valmistuksessa on noudatettu Reilun kaupan periaatteita kaikessa liiketoiminnassaan. Heidän kauttaa tulevat vaatteet on kaikki valmistettu Reilun kaupan yrityksissä, joissa toteutuu eettisyyskysymykset alusta lopputuotteeseen asti. Lisäksi Reilun kaupan luomupuuvilla voidaan jäljittää pellolle saakka. 

 

Vaatteiden tuotekorteilta löydät tuotteen valmistaneen yrityksen tai valmistuspaikan tiedot.

Materiaaleissa tarjoamme vain ympäristöystävällisiä tuotteita, joiden vaikutus luontoon on mahdollisimman pieni.

Haluamme, että hankit tuotteita vain tarpeeseen. Kannustamme hoitamaan vaatteita huolella, jotta ne kestävät pitkään käytössäsi.

Annamme käytetyistä ja hyväkuntoisista Reilun kaupan periaattein valmistetuista vaatteista lahjakortin kauppaamme ja myymme näitä vaatteita sitten verkkokaupassamme ja tapahtumissa, kuten Kauklahden kyläkeskustassa, Espoossa. Kannustamme näin myös asiakkaita lanaamaan, lahjoittamaan tai myymään huolella pidetyt vaatteet uudelle omistajalle, joka todennäköisesti käyttää vaatetta vielä pitkään. Second Hand valikoima on tällä hetkellä vielä melko suppea, mutta käytettyjen vaatteiden tarjoamista pyrimme laajentamaan. 

 

World Fair Trade Organisation 

World Fair Trade Organisation on Reilun kaupan yritysten kattojärjestö, jonka jäsenyyden saaneet yritykset noudattavat kaikessa liiketoiminnassaan Reilun kaupan kymmentä periaatetta. Organisaatio on perustettu reilun kaupan pienyrittäjien toimesta ja heidän tarpeidensa pohjalta, ja se toimii edelleen näiden tarpeiden ja arvojen mukaisesti. Taustalla ei ole massiivista organisaatiokoneistoa. 

Vain jäsenyritykset saavat käyttää WFTO-merkkiä. Merkki on tae siitä, että yritys todistettavasti toimii reilun kaupan kymmenen periaatteen mukaisesti.  

 

Tuotteille voidaan myöntää myös tutumpi Reilun kaupan merkki. Sertifikaatti myönnetään tuotteelle, jos tuotteessa on käytetty vain Reilun kaupan periaatteiden mukaisesti valmistettuja raaka-aineita, kuten puuvillaa.

 

People Tree

 

 

People Tree on WFTO-jäsenyritys ja sen kaikki tuotteet valmistetaan Reilun kaupan yrityksissä. Täällä löydät lisätietoja yrityksistä ja tehtaista. Yrityksestä on hioutunut hitaan muodin edelläkävijä. People Treen tuotteet kestävät aikaa ja käyttöä ja esimerkiksi mallisto vaihtuu vain kahdesti vuodessa. Mallistosta löytyy myös tuotteita, jotka ovat jatkuvasti myynnissä. 

Suurin osa People Treen vaatteista ja materiaaleista valmistetaan valvotusti Reilun kaupan periaatteiden mukaisesti kehittyvissä maissa kuten Intiassa, Bangladeshissa ja Nepalissa. Farkut valmistetaan myös eettisesti ja ekologisesti Turkissa, ja luomupellavaneuloksesta ja luomumerinovillasta valmistettuja tuotteita People Tree teettää Italiassa. 

Kuljetukset ja pakkaukset

Suosimme ympäristöystävällisiä pakkausmateriaaleja, paperisia pakkausteippejä ja kierrätettyjä materiaaleja. Kaikki pakkauksemme voit kierrättää. Pakkauksissa vältetään muovin käyttöä. 

Käytämme kuljetuksiin pääasiassa Matkahuoltoa ja Postia. 

🌿