Creative Handicrafts - Vaatevalmistaja

Creative Handicrafts on Mumbaissa sijaitseva sosiaalinen yritys, joka pyrkii edistämään slummiyhteisöjen heikommassa asemassa olevia naisia ​​taloudellisen itsenäisyyden kautta tarjoamalla heille työtä.
Viimeisen 30 vuoden aikana Creative Handicraftsista on tullut reilun kaupan organisaatio, jonka tavoitteena on muuttaa maailmaa yksi nainen kerrallaan. Alkaen perustamisestansa 1984 ja rekisteröinnistä 1994, Creative Handicrafts on hitaasti kasvanut reilun kaupan organisaatioksi, joka tukee naisia, jotka valmistavat ​​reilun kaupan sertifioituja tuotteita.

Creative Handicrafts syntyi yhden espanjalaisen lähetyssaarnaajan, Isabel Martin MCJ: n rakkaudesta ja omistautumisesta, joka asuessaan ja työskennellessään Mumbaissa, muutti naisten elämää, jotka nyt ovat CH: n jäseniä.

Jeevan Nirvaha Niketanin (JNN) alkuperäisellä tuella perustettiin naisten itsenäisen ammatinharjoittamisen osuuskunta (WSEC). Myöhemmin se rekisteröitiin itsenäiseksi organisaatioksi nimeltään Creative Handicrafts. Tehden alkuun pieniä ompelutöitä, tämä pieni naisryhmä on kasvanut Creative Handicrafts -yritykseksi. Creative Handicrafts on osuuskunta ja työntekijät ovat sen omistajia. CH halusi parantaa naisten asemaa ​​ja vahvistaa heitä sosiaalisesti, kulttuurisesti ja taloudellisesti, ja siirtyi askeleen pidemmälle rekisteröidyttyään reilun kaupan verkostoon vuonna 2005.

Creative Handicraftsin painopiste ei ole yksin naisten tukemisessa, vaan myös heidän perheidensä - etenkin heidän lapsiensa. Tämä näkyy useissa toteutetuissa hankkeissa. Creative Handicrafts aloitti myös catering-palvelun, jota hoitivat naiset, jotka eivät pystyneet ompelutyöhön. Hanketta johdetaan nyt nimellä ASLI FOODS, jota naiset itse hoitavat.

Maailmaa ruokkii halu ansaita voittoa muutamalle harvalle hyödyntämällä monia. Creative Handicrafts kehottaa olemaan erilainen. He pyrkivät siihen, että yhä useampi ihminen tulisi omalla työllään toimeen, antamalla heille arvokasta työtä ja mahdollisuuden uuteen alkuun. 

"Kun katson taaksepäin, näen, että olemme ylittäneet itsellemme asettamamme tavoitteen. Emme epäröineet astua muodin vaativaan maailmaan ja tuottaa muotia valtavirran markkinoille. Naisjäsenemme ovat toistuvasti tarttuneet haasteisiin. Nykyään olemme Reilun kaupan organisaatio ja olemme arvostettuja reilun kaupan yhteisössä. Liikevaihtomme on yli 30 kertaa suurempi kuin 10 vuotta sitten. Se on suuri saavutus meidän kaltaisellemme pienelle organisaatiolle!" 

Johny Joseph - Creative Handicrafts Director

 

Katso video Creative Handicraftsin uskomattomasta matkasta:

Tekijöiltä: 

"Mahdollisuuksien luominen ja valmiuksien vahvistaminen ovat Reilun kaupan keskeisiä periaatteita, jotka voidaan saavuttaa kumppanuudella People Treen kanssa."Creative Handicraftsilla työskentelevä Amanda jatkaa: ”Creative Handicraftsilla olemme kiitollisia jatkuvista tilauksista People Treeltä, koska tällöin voimme antaa toivoa naisille, joilla on vähemmän onnellinen tausta. People Treen tilausten ansiosta naiset joutuivat hiomaan tekniset- ja räätälöintitaitonsa tasolle, jota he eivät nähneet mahdolliseksi. He ovat olleet yllättyneitä siitä, miten kauniita vaatteita he pystyvät valmistamaan, kun ottivat haasteen vastaan.

Jatkuvasti innovaatioita tekevä People Treen -tiimi antaa naisillemme mahdollisuuden oppia. Naisilla, joilla on vähän tai ei ollenkaan peruskoulutusta, on mahdollisuus tulla taloudellisesti itsenäisiksi. Työmme kautta nimettömät, kasvottomat yksilöt löytävät oman identiteettinsä. Ei todellakaan ole parempaa iloa kuin nähdä heidän hymyilevän, kun he kertovat päässeensä taloudellisesti kestävälle pohjalle ja jota kautta heillä on mahdollisuus kouluttaa lapsensa ja luoda heille parempia näkymiä elämään. "

Rosy Solanki, joka työskenteli aiemmin räätälinä ja kehitti vaatteiden tuotannon valvontaa, lisää: ”People Tree siirtyy eteenpäin uusimmalla muodilla ja tekniikalla, mutta ei unohda meitä tai tarinoitamme ja kuljettaa meidät mukanaan; auttaa meitä kasvamaan, tavoittelemaan korkeammalle ja saavuttamaan suurempia tavoitteita ”.

Chandra Singh, CH: n ompelija valmistaa noin kahdeksasta kymmeneen helppoa vaatetta tai kahdesta kolmeen haastavaa vaatetta päivässä. Hän nauttii erityisesti uusien mallien ompelemisesta. Kysyessämme häneltä, mistä hän tykkää työstään eniten, hän vastaa: "Tykkään työskennellä yhdessä ryhmänä muiden Creative Handicraftsilla olevien naisten kanssa, meillä on upea ja tiivis tiimi.”

Creative Handicrafts - Guaranteed Fair Trade logo