Kumbeshwar Technical School - Vaatevalmistaja

Kumbeshwar Technical School (KTS) on koulutus- ja ammattikoulutuskeskus, joka sijaitsee Katmandussa, Nepalissa. People Tree tekee yhteistyötä KTS:n kanssa tukeakseen yli 2 000:ta käsityöläistä, jotka valmistavat käsin neulottuja ja kirjailtuja neuletakeita, puseroita, hattuja, käsineitä, huiveja ja asusteita. Käsityöläiset ovat enimmäkseen naisia, jotka oppivat uusia taitoja ja työskentelevät osa-aikaisesti, jolloin he voivat hoitaa myös lapsensa.

Kumbeshwar Technical School on organisaatio, joka pyrkii kohottamaan sosioekonomisesti heikommassa asemassa olevien ihmisten asemaa ilmaisen koulutuksen, ammatillisen koulutuksen ja sosioekonomisen tuen avulla. 

KTS perustettiin alun perin auttamaan kastittomia. Kastittomina näiltä ihmisiltä oli evätty koulutus- ja työllistymismahdollisuudet.

Vuonna 1984 KTS avasi peruskoulun ja otti käyttöön matonkudonnan koulutusohjelman. KTS-organisaatioon kuuluu nykyään ilmainen päiväkoti ja alakoulu 250 lapselle, orpokoti sekä matonkudonta-, käsineulonta- ja puusepän ammattikoulutusta.

KTS tukee Reilun kaupan tulonhankintaohjelmia tuottajilleen myymällä korkealaatuisia Reilun kaupan mattoja, neuleita ja huonekaluja, joilla he rahoittavat ja ylläpitävät KTS:n toimintaa. KTS:llä on myös päiväkoti harjoittelijoiden, tuottajien ja henkilökunnan lapsille.


Tiesitkö tämän KTS:sta….

  • 205 tyttöä ja poikaa saa ilmaisen esi- ja peruskoulutuksen.
  • 30 harjoittelijaa suoritti KTS:n käsineulonta-, matonkudonta- ja puusepänkoulutuksen.
  • Heillä työskentelee 87 kokopäiväistä työntekijää, 21 nais- ja 1 miespuolista talossa toimivaa tuottajaa ja 2270 kotona työskentelevää tuottajaa, joista 21 työntekijää on liikuntarajoitteisia.
  • Noin 12 000 tuottajien sukulaista ja opiskelijaa saa etuuksia KTS:stä.

Tehdään hyvää muodin avulla! Kiitos!