Sarp - Vaatevalmistaja

Luomufarkkujen tuotannossa on otettu huomioon sekä ihmiset että planeetta. SARPJEANS luomufarkkujen valmistukseen kuluu 90% vähemmän vettä kuin perinteisessä farkkutuotannossa. Ne on myös valmistettu GOTS -sertifioidusta 100% luomupuuvillasta.

People Tree on ryhtynyt yhteistyöhön Sarp Jeansin kanssa, jotka ovat muuttaneet pesu- ja viimeistelyprosessiaan veden ja energian kulutuksen vähentämiseksi sekä vahingollisten päästöjen ja jätteiden poistamiseksi. He ovat sitoutuneet valmistamaan erityisesti vastuullisia farkkuja ja tuotteita. Kielteisistä ympäristövaikutuksistaan kuuluisalla alalla tästä on syytä olla ylpeä.

SARP JEANS perustettiin vuonna 1983 Izmirissä, Turkissa, noudattamaan sosiaalisen vastuun ja kestävyyden periaatteita sekä toteuttamaan korkealaatuista tuotantoa. SARP JEANsilla on GOTS-sertifikaatti, ja vuodesta 2016 lähtien FWF (Fair Wear Foundation) on tarkastanut heidän toimintaansa.

Työntekijöitä koulutetaan ottamaan ympäristö huomioon ja pyritään säästämään mahdollisimman paljon sekä vettä että energiaa. Käytetyt värit ja pesuaineet ovat GOTS-sertifioituja.

SARP vetää myös vankilassa olleiden ihmisten kuntoutus- ja kotouttamishanketta ja on perustanut vankilaan tekstiilipalvelun.

Tämän lisäksi he toteuttavat puiden istutushanketta Turkin kuivilla alueilla ja ovat toistaiseksi istuttaneet 1000 puuta.