Rajlakshmi Cotton Mills - Vaatevalmistaja

Rajlakshmi Cotton Millsin työntekijät valmistavat erilaisia luomupuuvillasta valmistettuja tuotteita. Kuten puuvillaneuleita sekä suosittuja alusvaatteita.

Rajlakshmi Cotton Mills sijaitsee Delhissä, Intiassa. Organisaatio perustettiin vuonna 1934, ja se on luomuvaatteiden valmistuksen edelläkävijä Intiassa.

Rajlakshmi pyrkii yhdistämään korkealaatuisen räätälintyön reiluun kauppaan maanviljelijöille ja työntekijöille. Rajlakshmi käyttää pääasiassa luomu- ja Reilun kaupan puuvillaa sekä muita kestäviä kuituja, kuten Tencel, Modal ja Pellava. Puuvilla on Global Organic Textile Standardin (GOTS), FLO-Fairtraden ja Fair Trade-USA:n sertifioima.

People Tree ja Rajlakshmi uskovat sekä sosiaaliseen vastuuseen että vastuuseen ympäristöstä, minkä vuoksi he ovat valinneet materiaaliksi luomupuuvillan.

Luomupuuvillaa kasvatetaan ilman hyönteismyrkkyjä, torjunta-aineita ja typpilannoitteita. Tämä ei ainoastaan ​​alenna viljelijöiden kustannuksia 38 %, vaan se myös suojaa heitä altistumiselta myrkyllisille kemikaaleille ja eliminoi näiden kemiallisten lannoitteiden tuotannossa syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä.

Luomuviljelyn ansiosta maaperä pysyy terveenä ja sitoo enemmän hiiltä, ​​mikä auttaa hillitsemään ilmastonmuutosta. Vedenkulutus vähenee jopa 91 % ja C02-päästöt vähenevät 40 % puuvillakuitutonnia kohden.Rajlakshmi tekee yhteistyötä Chetna Organicin kanssa varmistaakseen Reilun kaupan harjoittamisen koko toimitusketjussa aina puuvillanviljelijöihin asti. Chetna Organic työskentelee syrjäytyneiden maanviljelijöiden kanssa Maharashtrasta, Odessasta ja Andhra Pradeshista parantaakseen heidän toimeentuloaan ja tehdäkseen maataloudesta kestävän ammatin.

Chetna-hankkeella Rajlakshmi on auttanut perustamaan monia naisten ammatillisia koulutuskeskuksia maaseudun viljelijäkyliin. Tämä koulutus ja tuki mahdollistavat naisten taloudellisen turvan. Tämän lisäksi Rajlakshmi on sponsoroinut paikallisten koulujen luomupuutarhoja sekä kehittänyt koulutiloja, kuten hankkimalla kouluihin tiedelaboratorioita.