Dev Tech - Vaatevalmistaja

Dev Tech on pieni tuottajaryhmä, joka tarjoaa työpaikkoja käsityöläisille Bangladeshin maaseudulla ja jonka vaatetuotantoyksikkö sijaitsee Dhakassa. He tekevät kauniita, ainutlaatuisia, käsinkudottuja vaatteita.

Dev Tech ylläpitää tätä ainutlaatuista perinteistä käsinkudontataitoa yhteistyössä People Treen kanssa. Koko prosessi tehdään käsin langan valmistelusta ja värjäyksestä kankaiden kutomiseen. Kankaat leikataan ja ommellaan sitten kauniiksi yksilöllisiksi vaatteiksi.Pikamuotiteollisuuden vaatima vauhti ei anna aikaa näiden perinteisten taitojen ja kauniiden kankaiden tuotannolle. Reilun kaupan tuotannolla, jolla on pidempi toimitusaika, on tärkeä rooli sen varmistamisessa, että perinteiset käsityömenetelmät säilyvät tiedossa ja siirtyvät tuleville sukupolville.

Saidul on työskennellyt Dev Techin kanssa alusta lähtien. Hänellä on hyvät suhteet Dev Tech -tiimiin.

"Työskentely Dev Techillä on erilaista kuin työskentely perinteisissä vaatetehtaissa, joissa henkilökuntaa ei kohdella hyvin ja ihmiset käyttävät rumaa kieltä. Perinteisissä tehtaissa voit menettää työpaikkasi, jos et täytä päivittäisiä kiintiöitä, eikä työllisyydestä ole takuuta. Dev Techissä on vähemmän paineita ja voit laajentaa kokemustasi työn eri osa-alueilla."