Totuus halpamuodista - Fashion's dirty secrets

Totuus halpamuodista - Fashion's dirty secrets

Halusin kirjoittaa tämän blogi postauksen eettisempien ja ekologisempien valintojen puolesta, sillä katsottuani toimittaja Stacey Dooleyn tekemän dokumentin: Totuus halpamuodista/Fashion's dirty secrets, järkytti minua! (Näytettiin YLE Areenassa 16.9.19) Myös People Treen perustaja Safia Minney esiintyy dokumentissa!

Tulin myös todella iloiseksi siitä syystä, että pystyn tarjoamaan teille luotettavasti ympäristöystävällisiä vaatteita, ja jotka on tehty vastuullisesti aina luomupuuvillan tai muun materiaalin kasvattamisesta lopputuotteeseen asti! People Tree on jo 25 vuoden ajan toteuttanut reilua kauppaa ja ympäristöystävällistä tuotantoa edelläkävijänä maailmalla!

Isot jättifirmat alkavat vasta nyt heräämään, asiakkaidensa valitessa eettisempiä ja ekologisempia vaihtoehtoja, että heidänkin täytyisi muuttua ja tuottaa vaatteita ympäristöystävällisemmin ja eettisemmin. Mikä onkin todella hyvä asia, mutta joskus tuntuu hieman päälle liimatulta! 

Luulen, että tämä dokumentti todella avaa silmät näkemään, miten paljon halpamuoti kuluttaa maapalloamme ja tuhoaa ihmisten elämää. Ainakin minulle se teki tämän!

Aral järven kutistuminen entiseen verrattuna pieneksi lätäköksi tuntui pahalta, vain etttä saisimme puuvillaa vaatteisiimme. Ja myrkkyjen laskeminen tehtaista suoraan jokiin, joissa ihmiset peseytyivät ja jota vettä he tarvitsivat jokapäiväiseen elämään, tuntui hirvittävältä. Vain siksi, että me voisimme ostaa lisää halpoja vaatteita, jotka hetken päästä heitetään pois.

Myös tässä dokumentissa kuvattu isojen firmojen välinpitämättömyys tai haluttomuus muutokseen tuntui pahalta. Joitain positiivisia pieniä muutoksiakin tuntui kuitenkin olevan ilmassa, kuten jo edellä mainitsin.

Safia Minney, People Treen perustaja, esiintyi myös dokumentissa. Hän on todellinen ekomuodin edelläkävijä ja nykyisin ekokenkäkauppa Po-Zun toimitusjohtaja. "Tuotantovaiheessa käytetään paljon myrkkyjä, jotka ovat vaarallisia luonnolle ja terveydelle." Safia perusti vaate- ja kenkäyrityksensä, kyllästyttyään siihen, että isot brändit saastuttavat vaatteiden tuotantomaita. "Ennen tuotimme vaatteemme omissa maissamme. Nyt tuotanto on siirtynyt kehittyviin maihin ja tuhoamme heidän ympäristönsä siellä." Miksi isot brändit toimivat niin vastuuttomasti? "Tuotteiden hinnat syöksyvät yhä alemmaksi eivätkä ostajat ja yritykset maksa tuotteista riittävästi, silloin valmistuksessa käytetään myrkyllisiä aineita. Systeemi on nyrjähtänyt. Muodin pitää olla mahdollisimman halpaa ympäristön ja ihmisten kustannuksella, pikamuotia, joka on mahdollisimman nopeasti markkinoilla." Näin totesi Safia Minney vallalla olevasta käsityksestä dokumentissa.

Haluan tarjota teille näitä eettisiä ja ekologisia People Treen vaatteita, koska heidän toimintansa on niin läpinäkyvää, ja tuotteista pystytään jäljittämään jopa mistä maatilalta materiaalit on tuotettu! Olen niin innoissani näistä vaatteista, että toivon monen löytävän tämän brändin! 

Ihanaa näissä People Treen vaatteissa on myös se, että mallistosta löytyy jokaiselle jotakin. Ei ole vain perus trikootunikkaa, vaan on myös persoonallisia vaatteita ja todella muodikkaita, mutta samalla aikaa kestäviä vaatteita!

Pidimme juuri toissailtana upean Mekko-illan Espoon Kauklahdessa yhdessä Mekkoateljeen kanssa, josta tämä yllä oleva kuva! Naiset täällä ja ympäri Suomea ovat todellakin löytäneet People Treen ja jokaiselle löytyi se oman tyylinen mekko, joka tukee persoonallisuutta ja saa meidät puhkeamaan kukkaan sekä kertoo arvoistamme!

- Viivi

Kirjoita kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.