Tässä 7 neuvoa miten uudistat vaatekaappisi saaden sinne laadukkaita vaatteita nopeasti hajoavien rytkyjen sijaan!

Tässä 7 neuvoa miten uudistat vaatekaappisi saaden sinne laadukkaita vaatteita nopeasti hajoavien rytkyjen sijaan!

1. Tunnista oma tyylisi. Älä seuraa liikaa trendejä vaan luota omaan tyyliisi. Kirkkaammankin värinen tai erikoisempi vaate näyttää hyvältä päälläsi, kun se mukailee tyyliäsi. Vaatteet eivät mene “pois muodista” pian, jos noudatat omaa tyyliä ja vaatteet sopivat sinulle.2. Mieti mitä vaatteita tarvitset? Mihin tarkoitukseen? Juhlaan? Töihin? Joogaan? Osta, kun tarvitset vaatteita, vältä hetkenmielijohteita.

3. Ihastu lempivaatteisiin! Älä osta turhaan kaappiin vaatetta, jota et käytä.

4. Siivoa vaatekaappisi ja mieti mitä vaatteita voisit vielä käyttää ja mahdollisesti yhdistellä helposti uusiin vaatteisiin. Kierrätä tai myy vaatteet, joita et käytä. Pidä vaatteet esillä, jolloin ne eivät unohdu vaatekaapin perälle. Esimerkiksi ripustettuna vaaterekkiin.

5. Osta vähemmän ja vain laadukkaita luonnonmateriaaleista tehtyjä vaatteita. Ne tuntuvat mukavalta päällä, ovat kestäviä ja pitkäikäisiä. Niissä ei myöskään ole haitallisia myrkkyjäämiä. Kiinnitä huomiota myös tuotteen valmistuksen eettisyyteen ja koko tuotantoprosessiin.6. Muista huoltaa vaatteitasi. Ne kestävät pidempään kauniina, kun huollat niitä. Usein riittää tuuletus, älä pese vaatteita liian usein. Usein riittää, jos peset tahran pois, jos vaate on likaantunut vain vähän. Kun peset vaatteita, pese ne viileällä vedellä ja vähemmällä pesuaineella. Lapsiperheessä vaatteita joutuu kyllä pesemään useammin, mutta käännä vaatteet myös nurinpäin pestessä, jolloin värit eivät kulu.

7. Fashion can be good for people and the planet! Vaatteita voi ja pitää ostaa, sillä samalla kun ostamme laadukkaita, vastuullisesti alusta loppuun tehtyjä vaatteita, työllistämme paljon paikallisia, pienissä vaatetehtaissa ja kylissä työskenteleviä ihmisiä. Voimme siis huoletta ostaa vastuullisia vaatteita, koska tällä on hyvä vaikutus näitä vaatteita valmistaviin ihmisiin sekä perheisiin ja samalla tuemme vastuullista tuotantoa. Ympäristökin kiittää! Silloin vaateteollisuuskin pikkuhiljaa pakostakin muuttuu vastuullisemmaksi ja ekologisemmaksi.

Me voimme vaikuttaa valinnoillamme!

Ja mikä parasta, vaatekaapissamme/rekissämme on vain laadukkaita, meille tarpeellisia ja niitä parhaita suosikkivaatteitamme, joista on iloa meille pitkään! 

1 kommentti

Ajattelemisen aihetta! Hyvä kirjoitus.

Sanna

Kirjoita kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.