Vaate - vai jotain enemmän?

Vaate - vai jotain enemmän?

Uuden vuoden toivotusten kera mietin onko riitävää, että vaate jonka hankimme on mukava päällä ja näyttää hyvältä, vai olisiko sittenkin niin, että olisi mahtavaa tietää, että tavallisella vaate hankinnallamme voisimme edistää jotain hyvää?

Oletko sinä miettinyt vaatteesi tarinaa? Sitä kuka sen on suunnitellut, kuka materiaalit kerännyt ja valmistanut, kuka vaatteen ommellut tai neulonut, kuka pakannut matkaan? Onko hän ollut iloinen siitä, että vaatteesi tulee ilahduttamaan sinua, kuten se ehkä on häntä ilahduttanut, kun hän on sitä sinulle valmistanut?

Hän on saattanut olla todella iloinen ja kiitollinen siitä, että saa valmistaa sinulle tämän vaatteen, sillä se on poistanut hänen taakkaansa ehkä lasten koulunkäynnistä, tai että saa perheelleen riittävästi ruokaa työnsä ansiosta. Hänen tulevaisuutensa ja koko perheen tulevaisuus näyttää valoisammalta, koska hänellä on enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa elämäänsä ja lastensa elämään.

Koska hän on kiitollinen, hän antaa työlleen parasta! Hän haluaa, että vaate on laadukas ja kestävä. Ja ennen kaikkea hän haluaa, että käytät vaatetta paljon ja siitä tulee sinulle tärkeä.

Kiitos myös minun puolestani, jos hankit reilun kaupan periaatteilla tehtyjä vaatteita, sillä se on mielestäni mahtava vaikuttamiskeino paremman maailman puolesta ja niin, ettei avustuksia tarvitse antaa, vaan että ihmiset itse ansaitsevat toimeentulonsa omalla hienolla arvokkaalla työllään!

Ollaan yhdessä mukana vaikuttamassa paremman maailman puolesta!

- Viivi

 

 

Kirjoita kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.