Miksi luomupuuvillaa?

Miksi luomupuuvillaa?

Halusin tässä blogi postauksessani kertoa teille, miksi People Tree käyttää vaatteissaan luomupuuvillaa. 

Viljelijä saa puuvillastaan reilun kaupan takuuhinnan, jolla kattaa tuotantokustannukset ja perheen elannon, vaikka puuvillan maailmanmarkkinahinta vaihtelisikin rajusti. Luomupuuvillasta maksetaan viljelijälle myös luomulisä, joka on iso bonus viljelijän palkkaan. Myös viljelijän yhteisö saa tuottamastaan puuvillasta reilun kaupan lisän, jolla kehittää kyläänsä/elintasoa siellä. 


Ympäristö ts. maaperä sekä vesistöt, säilyvät puhtaina. Maaperä pysyy ravinteikkaana kun pelloilla voidaan harrastaa vuoroviljelyä eli kasvattaa ruokakasveja vuorotellen puuvillan kanssa/sen lomassa. Luomupuuvilla tuottaa vähemmän hiilidioksidipäästöjä ja viljely jopa sitoo hiilidioksidia ilmakehästä.

Tuotteiden tekijät puuvillan viljelijästä ompelijoihin saavat työskennellä terveellisemmissä oloissa ja käsitellä puhtaita raaka-aineita. Perheiden elinkeinolla on jatkuvuutta, kun he eivät joudu ostamaan kalliita kemikaaleja velaksi (Intiassa viljelijät ovat tehneet itsemurhia ajauduttuaan velkakierteeseen tuholaistorjuntayhtiöille) ja saavat koulutusta luomutuotantoa valvovilta tahoilta. 

Luomuviljelyssä on kehitetty sadeveden talteenottojärjestelmiä ja tippukastelujärjestelmiä, jotka säästävät vettä huomattavasti. Myös muita viljelyn osa-alueita on kehitetty ympäristöä säästävämmiksi reilun kaupan ja luomutuotannon piiriin siirtyneissä kylissä; ympäristötietoisuus on levinnyt järjestelmien mukana. 

Luomutuotteeseen ei jää kuluttajalle vaarallisia väri- tai torjunta-ainejäämiä. Luomutekstiilit värjätään turvallisilla ja mahdollisimman haitattomilla väreillä (värit ovat Öko-Tex:in/Soil Association:in tai GOTS:n hyväksymiä/kasvivärejä).

Seuraavassa kuvassa ylläni on syksyisessä metsässä People Treen Poolopaita sekä Cosmic hame, joka on ihanaa retroprinttiä. Ihastuin tähän asukokonaisuuteen heti ensisilmäyksellä! Paidasta on kokoja kivasti jäljellä ja hameesta vielä XS ja L. Hame on 100% luomupuuvillaa ja poolossa on 5% elastaania, jotta se joustaa mukavasti päällä.

 

 

Minulla on myynnissä myös tämä jokaisen naisen välttämättömyys -mekko! Mekko-illassa tämä mekko oli todella suosittu, joten tästä ei löydy kuin L koko enää, mutta kokoja saattaa tulla lisää, jos kiinnostusta on. Laitathan kommenttia alle, jos haluaisit tiettyä kokoa. Tämä musta Millie neulemekko on 100% luomupuuvillaa, eikä kutita iholla vaan on ihanan pehmeä!

- Viivi

 

Kirjoita kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.